Monday 16 April 2012

Nom! Nom! Nom!

Hi,
aku tengah lapar nih.. teringat pulak weekend bebaru ni ai masak uolllss!!.. SABTU dan AHAD okeh... hmm sebelom kene sound dengan ayat-ayat yang boleh sentap kan hati.. baik i mengelak.. sebenar nye jauh di sudut hati memang MALAS nak M*****, yer la.. rase nak berehaaaaaaaaaaaaaaaaat je.. tapi apa kan daya, ade mulut yang nak kene isi.. hahhahh...

apa-apa pon.. aku nak cakap jugak kat sini.. laki i adalah manusia yg paling bertuah.. bangun tido lewat.. celik mata .. lepak depan tv.. tunggu panggil makan...makan.. lepak depan tv... perhhhhhhggggg!!!!!!

penat kerja kan... eh..eh.. tapi i pon keje jugak kan...
 
ok..  perbahasan yang tiada guna nya... anggap la i mengumpul pahala....

Back to our story..
sebenarnye ikan-ikan ni dah duduk dalam freezer dekat 2 minggu lebih.. so bangun pagi tu terasa macam nak makan ikan goreng sambal.. then sayor kacang boncis pon aku tengok still okey.. tak busuk lagi.. so amazeeed...
 haha... masak la si mak nih....


Ikan Goreng Selar masak Sambal
 P/S: mother i cakap, the taste so good okeh.. (bole tak i rephrase).. katanye cukup rase pedas +masin+manis+masam.. perrrhhhhgg!!! terliur pulak ai..


Kacan buncis + Mushroom goreng
Cukup la kan dua lauk.. dah lama pon dapor tak berasap lelama, biasanya i masak fastfood-fastfood jer contohnye.......... goreng nugget, goreng fries, goreng ayam pack tu, maggi... telur goreng + dadar + rebus... hahhah....

Tu untuk branch (Breakfast and Lunch)

Petang nye, si Didi Rayyan ajak gi teman dia potong rambut.. pegi la WangsaWalk.. sambil menunggu, bawak Rayyan pegi tengok orang main bowling (kamu nak sangat kan anak).. duduk tepi je tengok.. bukan main pon.. dah selesai tu carik tempat dinner.. kiorang dinner dekat ................


Korean Restaurant.. not so bad.

nampak juicy kan chicken chop nye.. yummeh!!!

Tokma nye Bolognise..(tokma kata tak brapa sedap.. rase plain jer).. tapi Rayyan yang hentam so hover...

ni hubster i punye, chicken chop nye ader 2, served with fried rice.

ahkak punyer... GRILL CHICKEN Berjer.. 
Waaah.. bak kata adik ai.. tak payah berator panjang sampai 3 jam, sebab nak makan grill burger cenggini.. harga lebih kurang jer dengan burger kaw kaw tepi jalan yg tengah meletop-letop tuh.. nih rm16.90sen jer, duduk dalam aircond, order dalam 10minit.. siaaaaaaaaaaaaap!!!...

bye. 

P/S: On Sunday i merajin kan diri memasak jugak.. penat dik oii memasak nih, ahkak salute betol dekat tokma tu, rajin bebenor.. i ni jer bila la gamak nye nak ikut jejak langkah dia yang rajin memasak tu.. hahha...
Ok i masak Cabonara Seafood Spaghetti. Dalam dok amik gambo bahan-bahan.. bila dah siap i bole lupa nak snap bukti sesudah memasak.. sume nye da selamat di dalam perot... di sebab kan nanti uoll kata i propa puleeek... ni i show to you all the gambar yang ada okey.. 

*small-small the pieces sudeyy.. 

1. spaghetti yg telah siap di rebus

2. bawang putih dan cili padi

3. isi ketam, mussel, udang

4. (air rebusan yang di atas ok)

5. minced meat chicken

6. cabonara paste, mushroom tin

7. all the herbs

8. kuali dan minyak
dan.... proses seterusnya cuba bayangkan sendiri yer..... dan selesai ke sistem penghadaman. keh keh keh...

sekali lagi bye.

No comments:

Post a Comment